Што представува Thermo Future Box®?

Високо квалитетни Германски иновативни решенија за транспорт на свежа, ладна, смрзната или топла храна - со врвни изолациски карактеристики!

Со задоволство Ви ја представуваме линијата производи на лидерот во овој сегмент - Thermo Future Box®. Направени во Германија од најквалитетен EPP* материјал кој е неверојатно цврст, лесен и издржлив. Погодни за транспорт на храна од -40°C до +120°C, со одлични изолациски способности. Безбедни во контакт со храна, хигиенски и издржливи за миење во индустриска машина за садови.

Идеални за транспорт на секаков вид храна и намирници за:
  • Кетеринг
  • Индустриски кетеринг
  • Пекари
  • Ресторани
  • Слаткарници
  • Fast-Food
  • Пицерии

Погледнете ја нашата понуда на лагер → или контактирајте го тимот за продажба за да ја го изберете идеалниот производ за Вашите потреби!

Thermo Future Box

Гастронорм - GN

Кутии и комори за изолација и транспорт на топла и ладна храна базирани на Gastronorm (GN) стандард на големина.

FrontLoader ECO GN

Термо комора FrontLoader GN ECO 69-9

Најдобро решение за изолација и транспорт на топла и ладна храна во повеќе гастро-садови (GN). Цврсто изработена од едно парче EPP*, робусна и лесна. Со странични рачки за лесена манипулација и можност на сложување на една преку друга. Доаѓа во опции со три бои на рачки (црна, црвена и сина) за лесно идентификување и организација.

Шифра Надворешни дим. Внатрешни дим. Капацитет Нивоа/Висина
10350 660x450x490mm 530x335x390mm 5 x GN1/1 65mm 9 / 38mm
10355 660x450x490mm 530x335x390mm 5 x GN1/1 65mm 9 / 38mm
10357 660x450x490mm 530x335x390mm 5 x GN1/1 65mm 9 / 38mm
GN1/1 PREMIUM

Термо кутија GN 1/1 PREMIUM

GN Premium e највисока класа на термо кутија наменета за транспорт на храна и намирници во GN стандард на садови. Цврсто изработена од едно парче EPP*, робусна и лесна. Со специјални канали во внатрешност, овозможува лесна манипулација и со топли и тешки GN садови. Во сет со стандардно вклучен капак - оваа кутија ќе Ви го олесни секојдневниот транспорт на храна. Достапна во две висини во зависност од потреби.

Шифра Надворешни дим. Внатрешни дим. Капацитет
10043 600x400x280mm 538x337x217mm 39l.
10053 600x400x320mm 538x337x257mm 46l.
GN1/1 BOXER

Термо кутија GN 1/1 BOXER

BOXER e cовршенa опција за транспорт на намирници, готови пакувани оброци како или секакви големини на GN садови. Цврсто изработена термо кутија од едно парче EPP*, робусна и лесна. Оптимално логистичко решение за пакување и транспорт на EPAL (евро-палети) со отисок од 1/4. Идеални за користење во комбинација со други кутии и комори.

Шифра Надворешни дим. Внатрешни дим. Капацитет
10383 595x395x290mm 540x340x230mm 42l.

Еуронорм - EN

Кутии и комори за изолација и транспорт на топла и ладна храна базирани на Euronorm (EN) стандард на големина.

FrontLoader EN 60/40

Термо комора FrontLoader 60/40

Идеална комора за транспорт за пекарски производи и слатки во тави и садови со дименијза 60х40cm (стандард EN1/1 600x400) и можност на сложување на една преку друга. Екстра простор за ладно или топло полнење, со капацитет од 146л. Врати кои се отвораат до 270°.

Шифра Надворешни дим. Внатрешни дим. Волумен Нивоа/Висина
12950 740x540x685mm 615x410x580mm 146l. 7 / 60mm
SALTO 60/40

Термо кутија SALTO 60/40

Универзална, модуларна и повеќенаменска кутија за изолација и транспорт на секаков вид храна, пекарски производи, слатки, пица. SALTO системот овозможува една кутија да служи за складирање и воедно како капак. Се нуди во две висини (80mm и 120mm), но со иновативниот SALTO систем добивате до 5 различни ефективини висини (80mm, 120mm, 160mm, 200mm, 240mm). Ергономски рачки и дно против лизгање. Може да биде комбинирана со други TFB® кутии и капаци.

Шифра Надворешни дим. Внатрешни дим. Волумен Висина
12733 685x485x125mm 625x425x80mm 18l. 80mm
12753 685x485x165mm 625x425x120mm 32l. 120mm
12695 685x485x40mm капак

Pizza Line

Кутии и комори за изолација и транспорт на пица и fast-food достава.

PIZZA BOX

Термо кутија PIZZA

Економична, лесна и високо ефикасна кутија за транспорт на пица, брза храна и ладни пијалоци. Отворање од горна страна и стандардно вклучен капак. Достапна во две висини во зависност од потребите. Цврсто изработена од едно парче EPP*, робусна и лесна. Простор за големи рекламни паноа од четири страни.

Шифра Надворешни дим. Внатрешни дим. Волумен
12023 410x410x240mm 350x350x175mm 21l.
12043 410x410x330mm 350x350x265mm 32l.
Pizza Carry Box

Термо комора CARRY BOX

Идеална комора со предно полнење за транспорт на пица, брза храна како и слатки и пијалоци. Цврсто изработена од едно парче EPP*, робусна и лесна. Со рачка за носење и лесена манипулација. Двојно изолирани ѕидови ќе овозможат храната да останета топла и после голем временски период.

Шифра Надворешни дим. Внатрешни дим. Волумен
12320 430x470x330mm 350x350x200mm 24l.
TFB PIZZA BAG

Термо чанта со рачки

Робусна и лесна професионална термо чанта за транспорт на пица, брза храна како и слатки и пијалоци. Изработена од високо квалитетен PVC материјал и одлична изолација. Лесна за чистење и манипулација со помош на рачки.

Шифра Внатрешни дим. Висина
39535 400x400x250mm 250mm
PIZZA XL FrontLoader

Термо комора за мотор PIZZA XL FrontLoader

Најефикасна и најквалитетна термо комора за мотор/велосипед за достава на пица и fast-food. Предно полнење со големи врати и две нивоа овозможува транспорт на различни видови храна или пијалоци. Цврсто изработена од едно парче EPP*, робусна и лесна. Простор за големи рекламни паноа од четири страни.

Шифра Надворешни дим. Внатрешни дим. Волумен Тежина
12350 600x580x570mm 490x490x415mm 100l. 4.6kg

Wedding Cake Box

Кутии и комори за изолација и транспорт на големи свадбени торти и колачи.

TFB CakeBox 35/35

Термо кутија Cake Box 35/35

Совршена кутија за транспорт на кружни и правоаголни торти со димензија до 35х35cm, како и кутии за пица. Со вантрешна висина од 175mm, оваа кутија овозможува и транспорт на мали свадбени торти. Ергономски рачки и дно против лизгање кое овозможува да се ставаат дополнителни Cakebox 35/35 кутии една преку друга.

Шифра Надворешни дим. Внатрешни дим. Висина
11333 415x415x280mm 350x350x175mm 175mm
EKF 411 UD

Термо кутија Wedding Cake Box XL

Дизајнитрана за транспорт на свадбени тори. Индивидуални рамки со висина од 145mm овозможуваат лесно подесување на кутијата според потребите за транспорт на секоја торта. Водотопорна основа со робусен дизајн и ергономски вдлабнатини на дното за лесен транспорт и манипулација.

Шифра Тип Надворешни дим. Внатрешни дим.
12563 основа 525x525x80mm 595x595mm
12553 рамка 525x525x145mm 595x595x162mm
12593 капак - 595x595mm

Факти

Робусни, издржливи и лесни направени од EPP*!

Изолациска способност од -40° до +120°C!

Безбедни за транспорт на топла и ладна храна!

Безбедни**, хигиенски и 100% рециклирачки!


Нарачајте веднаш!

Нашиот тим за продажба со задоволство ќе Ви помогне во правилен избор според Вашите потреби!

072 262 662     072 262 672     031 453 905    

Контактирајте нè веднаш за повеќе информации →

Thermo Future Box Logo

Fortis® е ексклузивен застапник и дистрибутер за брендот Thermo Future Box® за Македонија.

За преземање на комплетната понуда на производи на Thermo Future Box®, контактирајте го нашиот тим за продажба.

*EPP - Експандиран полипропилен, без CFC - хлорофлурокарбонати.
**Во согласност со EU регулатива 1935/2004