Сакате да ја намалите Вашата сметка за енергија потрошена за печење до неверојатни 60%?

Со гасните етажни печки на Fortis® сега можете да го постигнете тоа, a притоа да не правите компромис во квалитетот на испечениот краен производ.

Нашите етажни печки доаѓаат со капацитети од една тава за мали пекари и млечни ресторани, до капацитети за средни и големи пекари (1, 2, 4, 6, 9 или 12 тави), како и со опции за инсталација на шамотни плочи и систем за генерирање на пареа.

Печете сè што ќе посакате - бели пецива, бурек, леб, пици и пастрамајлии, кикирики и многу друго.

Дознај повеќе за модели и спецификации →

Fortis® Гасна етажна печка

Факти

Високо ефикасни. 9' до 200°C. Максимална температура 330°C.

Најекономично решение. 300gr. LPG по етаж на час.

Квалитетно и рамномерно печење на секаков вид храна.

Безбедност на највисоко ниво. Редундантна безбедност.


Карактеристики

Автоматска регулација на температура

Високо прецизна регулација на температура со автоматски дигитални термостати и сонди. Едноставно изберете ја посакуваната температура и печката автоматски ќе се вклучува и исклучува со што ќе ја одржува зададената температура на печење.

Тајмер функција

Повеќе нема причина да заборавите нешто во печката и да го препечете. Нашите гасните етажни печки се опремени со дигитални тајмери за алармирање и искучување по истек на зададеното време на печење.

Независна работа

Fortis® гасните етажни печки ги нудиме со 1, 2 или 3 етажи, при што секој етаж поседува две зони на печење (горна и долна). Секој етаж и зона на печење се регулира со посебен сет на дигитални термостати. Едноставно вклучете колку етажи Ви се потребни и независно зададете температура на печење на горна и долна зона.


Закажете пробно печење!

Долколку сакате да тестирате како Вашиот избран производ ќе виде испечен во Fortis® гасните етажни печки, бесплатно закажете пробно печење во нашиот салон и уверете се сами.

072 262 662     072 262 672     031 453 905    

Контактирајте нè веднаш за повеќе информации →