Пекарски печки - печете сè што ќе посакате

Печете секаков тип на свежи пецива, лиснато тесто или квасни лебови и колачи. Свежи кроасани или најразлични видови слатки, торти и колачи. Пекарските комби печки се незаменлив партнер на секоја модерна пекара или слаткарница која не прави компромис во квалитетот на своите производи. Од едноставни и моќни мануелни печки со помал капацитет - до големи капацитети и комплетна автоматизација на печење и приготвување - нашите комби печки ќе ги задоволат потребите и на најпробирливите мајстори.

Модели и спецификации на сите пекарски печки →

Made in Italy

Fortis® MCP Line

Факти

Високо квалитетно печење и готвење!

Висока енергетска ефикасност!

Обезбедена премиум гаранција!

Експедитивен сервис и резервни делови!


Пекарски печки

Печете секаков тип на свежи пецива, лиснато тесто или квасни лебови и колачи. Свежи кроасани или најразлични видови слатки, торти и колачи. Пекарските комби печки се незаменлив партнер на секоја модерна пекара или слаткарница која не прави компромис во квалитетот на своите производи. Од едноставни и моќни мануелни печки со помал капацитет - до големи капацитети и комплетна автоматизација на печење и приготвување - нашите комби печки ќе ги задоволат потребите и на најпробирливите мајстори.

MCP4E

MCP4E

Едноставност и беспрекорен квалитет. Оваа конвекциска печка го прави печењето на секој вид свежи и смрзнати пецива едноставно, ефикасно и квалитетно. Идеална за користење во мали пекари и слаткарници каде местото е ограничено и скапоцено. Без разлика на компактниот дизајн - оваа печка со опцијата за директно вбризгување на пареа (швел) Ви овозможува да ги задоволите сите индивидуални потреби за печење. Со својата висока ефикасност - ќе испорача одлични резултати притоа штедејќи енергија.

Капацитет Моќност Напон Температура Тежина Димензија
4 x EN600x400 6.3kW 400V 3N 50 - 260 °C 55kg. 750x720x540mm

MCP6

MCP6

Ефикасна и компактна, оваа печка е идеална за пекари и слаткарници со среден капацитет. Леб, лиснато пециво, пандишпани, бисквити, колачи, деликатни рецепти и секаков вид на квасно тесто - оваа печка Ви гарантира Вашите производи секогаш да бидат испечени на ист начин со ист извонреден квалитет. Контролен панел со мануелни команди за температура, време и влага (5 нивоа) - едноставно и интуитивно. Температурата константно и прецизно се контролира за да се осигура рамномерно и квалитетно печење.

Капацитет Моќност Напон Температура Тежина Димензија
6 x EN600x400 10.4kW 400V 3N 100 - 270 °C 109kg. 850x1040x850mm

MCP10

MCP10

Голем капацитет и квалитет на највисоко ниво. Идеална за средни/големи пекари, млечни ресторани и слаткарници. Одличен однос помеѓу цена и капацитет. Контролен панел со мануелни команди за температура, време и влага (5 нивоа) - едноставно и интуитивно. Моделот MCP10 може да испече огромна количина на бели пецива, леб и колачи за неверојатно кратко време.

Капацитет Моќност Напон Температура Тежина Димензија
10 x EN600x400 15.4kW 400V 3N 100 - 270 °C 163kg. 850x1040x1130mm

MFK10

MFK10

Висококвалитетна ферментациска комора компатибилна со нашите Fortis® конвектомати модели MCP4, MCP6 и MCP10. Изработена комплетно од инокс и систем за прецизна регулација на температура. Оваа комора како одличен спој со нашите конвектомати ќе заштеди простор и ќе оформи совршена целина во Вашата пекара, млечен ресторан или слаткарница.

Капацитет Моќност Напон Температура Тежина Димензија
10 x EN600x400 2.4kW 220V 1N 20 - 60 °C 91kg. 850x1030x770mm

Snack печки

Дизајнирана за гастро-пабови, кафе барови и ресторани кои имаат потреба од компактна и ефикасна печка. Печете сè што ќе посакате, од свежо и смрзнато пециво до деликатни десерти и солени торти за Вашиот мал ресторан. Оваа мала и моќна печка ќе биде Ваш верен партнер.

MCP4EXS

Дизајнирана гастро-пабови, кафе барови и ресторани кои имаат потреба од компактна и ефикасна печка. Функцијата за директно вбризгување на пареа овозможува оваа печка да ги задоволите потребите за печење на секој вид на свежо пециво, кроасани но и секој тип на смрзнат или полупечен производ. Идеална за секој објект кој нема голем простор на располагање или нема пристап до електрично напојување од 380V.

Капацитет Моќност Напон Температура Тежина
4 x GN2/3 3.1kW 220V 1N 50 - 260 °C 37kg.

Информирајте сè сега!

Нашиот тим за продажба со задоволство ќе Ви помогне во правилен избор според Вашите потреби!

072 262 662     072 262 672     031 453 905    

Контактирајте нè веднаш за повеќе информации →

Made in Italy