Кои се предностите на машинско миење?

Најголеми придобивки од професионална машина за миење садови и чаши е: огромна заштеда на работна сила, ресурси(време, енергија, детергенти), врвно измиени и дезинфицирани и по долготрајни садови.

Професионалната машина за садови и чаши лесно менува од 1 до 3 вработени во просечен угостителски објект. Дополнително, машинско миење садови троши значително помалку вода и детергенти.

Садови измиени во квалитетна професионална машина за садови, која е соодветно подесена, секогаш ќе бидат почисти, по сјајни и ќе траат подолго време. Во поголем дел од ЕУ земји рачно миењето чаши и садови во угостителски објекти е строго забрането. Една од причини зошто е тоа така е неможност од адекватно рачно миење, плакнење и дезинфекција (соодветна температура и притисок).

Зошто Fortis® машини за миење садови?

Машини од висока класа и премиум Италијански производител, робусни и едноставни за користење за кои нудиме сервис и резервни делови во секое време.

Нашите машини се произведени во современа семејна фабрика во Италија која ги споделува истите вредности со Fortis®- врвен квалитет на производи и партнерски однос со своите клиенти.


Сите модели и спецификации на лагер →

FRD50H Миење садови со влезна и излезна маса

Факти

Најмодерна технологија на за миење садови!

Највисокa енергетска ефикасност!

Обезбедена премиум гаранција!

Експедитивен сервис и резервни делови!


Модели

Машина за миење чаши и мали чинии FRD40

Машина за миење еспресо шолји и чаши FRD35

Незаменлива алатка за секој модерен ресторан, бар, кафич или кафетерија. Заштедете неверојатно многу ресурси со оваа машина за миење чаши. Голема корпа од 350х350mm но во компактно пакување кое се вклопува во скоро секој шанк. Мануелен контролен панел со циклус од 120 секунди овозможува брзо и ефикасно миење и плакнење на чаши и мали чинии. Патенти за специјална форма на сад за вода, пумпа со голема моќност како и хигиенска рачка по HACCP. Комплетно изработена од инокс 18/10 AISI 304, со екстра моќни и ефикасни грејачи од Incoloy® 800 легура.

Модел Димензија на корпа Моќност Циклус Корисна висина Димензии
FRD35 350x350mm 3.2kW 220V 1N 120″ 240mm 400x470x610mm

Машина за миење чинии FRD50

Машина за миење чаши FRD40

Незаменлива алатка за секој модерен ресторан, бар, кафич или кафетерија. Заштедете неверојатно многу ресурси со оваа машина за миење чаши. Голема корпа од 400х400mm но во компактно пакување кое се вклопува во скоро секој шанк. Дигитален контролен панел и избор на циклуси од 90 или 120 секунди овозможува брзо и ефикасно миење и плакнење на чаши и мали чинии. Патенти за специјална форма на сад за вода, пумпа со голема моќност како и хигиенска рачка по HACCP. Комплетно изработена од инокс 18/10 AISI 304, со екстра моќни и ефикасни грејачи од Incoloy® 800 легура.

Модел Димензија на корпа Моќност Циклус Корисна висина Димензии
FRD40 400x400mm 3.3kW 220V 1N 90″- 120″ 270mm 450x520x695mm

Машина за миење чинии FRD50

Машина за миење садови FRD50

Италијанска технологија, иновативност и квалитет. Идеална машина за мали и средни ресторани до 60 места за седење, кои имаат ограничен простор во кујната. Оваа моќна машина за садови и чаши доаѓа во компактни димензии но со голема индустриска корпа од 500х500mm. Мануелен контролен панел со циклус од 120 секунди овозможува брзо и ефикасно миење и плакнење. Ексклузивни патенти за: форма на сад за вода, пумпа со голема моќност како и хигиенска HACCP рачка. Комплетно изработена од инокс 18/10 AISI 304, со екстра моќни грејачи од Incoloy® 800 легура.

Модел Димензија на корпа Моќност Циклус Корисна висина Димензии
FRD50 500x500mm 4.7kW 400V 3N 120″ 340mm 550x600x825mm

Машина за миење чинии FRD50H

Машина за миење садови - хауба FRD50H

Екстра моќна машина од висока класа за миење садови наменета за средни и големи ресторани, хотели и мензи. Можност за монтирање во агол или проточна линија со влезна/излена маса. Индустриска димензија на корпа од 500х500mm, со корисна висина за миење од 450mm. Работа во циклуси од 1, 2 или 3 минути како и авто-старт (АС) опција. Со помош на термо-стоп опцијата, оваа интелигентна машина секогаш ќе испорача врвно измиени садови. Комплетно изработена од инокс 18/10 AISI 304, со екстра моќни грејачи од Incoloy® 800 легура, патентирана форма на сад како и пума со висока моќност.

Модел Димензија на корпа Моќност Циклус Корисна висина Димензии
FRD50H 500x500mm 8.5kW 400V 3N 60″, 120″, 180″ / AC 450mm 730x820x1530mm

Машина за тави и алат FRD100S

Машина за тави и алат FRD100S

Комерцијална машина за миење тави, шерпи и алат во професионални кујни, слаткарници, пекари како и индустрија. Најголема димензија на корпа во секторот од 550х700mm, со корисна висина за миење од 500mm. Идеална за пекарски тави EN600x400mm или гасто садови GN1/1. Работа во циклуси од 1, 2, 3 или 4 минути во зависност од потребите. Комплетно изработена од инокс 18/10 AISI 304, со екстра моќни грејачи од Incoloy® 800 легура, патентирана форма на сад како и двојни пуми за миење со висока моќност.

Модел Димензија на корпа Моќност Циклус Корисна висина Димензии
FRD100S 550x700mm 9.3kW 400V 3N 60″, 120″, 180″, 240″ 500mm 650x845x1640mm

Информирајте сè сега!

Нашиот тим за продажба со задоволство ќе Ви помогне во правилен избор според Вашите потреби!

072 262 662     072 262 672     031 453 905    

Контактирајте нè веднаш за повеќе информации →

Машини од висока класа, премиум Италијански квалитет, робусни и едноставни
за користење за кои нудиме сервис и резервни делови во секое време.

Made in Italy