Совршена комбинација од скара на јаглен и рерна - во комфор на Вашата кујна

Со Pira® рерните на јаглен можете да печете и грилате секаков вид на храна - ориз, месо, риба или зеленчук. Користете ги како скара на јаглен за сочно и вкусно месо или како рерна за печење на зеленчук, компир или ориз. Приготвената храна има совршено автентичен и уникатен вкус на ќумур.

Овој тип на приготвување на храна е совршена комбинација на скара на јаглен и рерна, два уред во еден со најдобрите особини од секој.

Нашите Pira® рерни работат совршено со дрвен јаглен, но можете да додадете мали парчиња дрво со што ќе го издигнете вкусот на храната на друго ниво. Храната ќе биде вкусна, сочна, со полн вкус и интензивна арома.

Со Pira® рерните заштедувате до 40% на јаглен за разлика од традиционални скари, притоа добивате поефикасен приготвување на храна до 35% побрзо од обична отворена скара на јаглен.

Благодарејќи на ексклузивниот дизајн на решетките за печење како и патентираниот систем за согорување и конзервација на топлина - директен пламен скоро никогаш не се појавува со што храната е невозможно да загори.

Pira Barcelona
 
Pira Charcoal Oven Fortis

Pira 90 Black Fortis

Pira® LUX ED Line

Pira® LUX ED е линија на рерни од највисока класа во нашиот асортиман. Наменета за ресторани посветени примарно на приготвување храна на ќумур (скара, бифтек, риба, зеленчук), кои воедно не прават компромис во квалитетот кој го нудат на своите посетители. Оваа линија се одликува со елегантниот и патентиран систем на врата (ED) на подигање со што се заштедува простор и значително се олеснува секојдневната работа. Изработени во комбинација од инокс и лиено железо како и огнотопорно стакло до 750°C. Достапни во четири големини - за мали или големи ресторани.

Модел Капацитет Порции Димензии Тежина
70 LUX ED 60kg/h. 85/h. 800x650x690mm 187kg.
80 LUX ED 75kg/h. 115/h. 900x720x690mm 221kg.
90 LUX ED 110kg/h. 130/h. 1000x830x870mm 303kg.
120 LUX ED 150kg/h. 175/h. 1300x830x870mm 391kg.
Pira 90 Black Fortis

Pira® LUX SD Line

Линијата Pira® LUX SD со „полна“ врата е за шефови со „стари“ навики или за ресторани каде кујната не е во директен видик на посетителите и не е неопходно да се гледа ќумурот како гори. Притоа полната врата има подобра изолација во предната зона на рерната со што е термичкото зрачење е намалено - особено важно во летни месеци и во мали кујни. Изработени во комбинација од инокс и лиено железо со врата на шарки со долно отворање.

Модел Капацитет Порции Димензии Тежина
70 LUX SD 60kg/h. 85/h. 700x620x690mm 155kg.
80 LUX SD 75kg/h. 115/h. 800x690x690mm 186kg.
90 LUX SD 110kg/h. 130/h. 900x800x860mm 275kg.
120 LUX SD 150kg/h. 175/h. 1200x800x860mm 360kg.
Pira 90 Black Fortis

Pira® BLACK Line

Линијата Pira® BLACK се состои од три големини на рерни комплетно изработени од лиено железо со стаклена врата на шарки со долно отворање. Ова е ценовно најдостапната рерна од асортиманот на Pira® но без компромис во квалитетот на изработката. Наменета за мали, среди и големи ресторани - кои сакаат да понудат врвно приготвена храна на јаглен.

Модел Капацитет Порции Димензии Тежина
70 BLACK 60kg/h. 85/h. 710x620x690mm 146kg.
80 BLACK 75kg/h. 115/h. 800x690x690mm 175kg.
90 BLACK 110kg/h. 130/h. 900x800x860mm 256kg.

Факти

Автентичен вкус и мирис на храна!

Врвен квалитет на материјали и изработка!

Гответе повеќе типови на храна во исто време!

Висока продуктивност и ефикасност!


Закажете тестирање во нашата корпоративна кујна!

Пробајте ги Pira® рерните на јаглен пред да се одлучите. Закажете бесплатна проба!
Нашиот тим за продажба со задоволство ќе Ви помогне во правилен избор според Вашите потреби!

072 262 662     072 262 672     031 453 905    

Контактирајте нè веднаш за повеќе информации →