Сакате драстично да го подобрите квалитетот на кафето, храната или напитоците кои ги служите во Вашиот локал?

Што се BWT филтри?

BWT филтрите се иновативно решение за високо ефикасна филтрација и оптимизација на вода користена во угостителство, пекарство, вендинг и генерално HoReCa секторот.
Со помош на напредни патентирани технологии (Mg2+, AromaPLUS) - BWT филтрите од Австрија се водечки бренд во оваа индустрија во Европа.

Зошто чистата вода е толку важна?

Секоја вода не е иста. Хемискиот состав, вкус и услови на тврдина драстично се разликуваат. Оваа разлика значително влијае врз квалитетот на кафето, храната, напитоците. Високо квалитетна вода е предуслов за успешно работење - особено во прехрамбениот сектор, угостителството и вендинг апаратите.
Оптимизирана вода овозможува да го доловите полниот, богат вкус и мирис на кафето, да го заштитите својот скап апарат од бигор или да ја подобрите водата за пиење во Вашиот локал.

Кои се придобивките со користење на BWT филтрите?

  • Добивате вода со врвен квалитет, без хлор; тешки метали и бактерии - за сите потреби во прехрамбениот сектор.
  • Наградената Mg2+ технологија Ви овозможува најдобар мирис и вкус на ексклузивни кафиња (specialty coffee) и напитоци во угостителство и вендинг индустрија.
  • Најдобрата заштитна на Вашта опрема од бигор и предвремено абење - осигурува долг работен век.
  • Ефективни и ефкасни решенија за практично сите потребни на секој модерен бизнис.

BWT Coffee BWT Combi Ovens BWT Vending

Факти

Ефикасна оптимизација на вода за угостителство!

Најекономично решение за заштита од бигор!

Вода без бигор, хлор, бактерии и лоши вкусови!

Балансирано ниво на минерали и pH вредност!


Филтри

BWT bestmax

BWT bestmax

Линија на универзални филтри за вода кои покриваат 90% од потребите на корисникот. Ги намалува минералите (Ca2+, Mg2+), лошите вкусови и хлорот од водата. Најекономично решение за отстранување на бигор, без потреба од омекнувачи, депуратори или сол. Идеално решение за кафе со врвен квалитет, чиста пареа во пекарски и гастро конвектомати како и вкусни пијалоци од вендинг апарати.

Примена: кафемати, вендинг машини, пекарски и гастро конвектомати, печки со пареа

BWT bestmax PREMIUM

Врвно прочистена вода со патентирана Mg2+ технологија со премиум вкус. Преку формулата AromaPLUS - водата ќе овозможи полн и богат вкус на Вашето кафе, златно жолта и цврста крема на еспресо. Вака прочистената вода збогатена со магнезиум и со избалансирана pH вредност може да се ужива чиста, во топли или ладни напитоци. Високо ефикасно решение за отстранување на бигор!

Примена: кафемати, вендинг машини, вода за пиење

BWT bestmax PREMIUM
BWT besttaste

BWT besttaste

Економично филтрирање и оптимизрање на вода во региони со ниска тврдина или примени каде што тврдината не влијае. Го елиминира хлорот, непожелните и лоши вкусови на водата. Вградена фаза со активен јаглен за отстранување на тешки метали и бактерии. Филтри со висок капацитет (до 40.000,00 литри).

Примена: вода за пиење, вендинг машини, вода за замеси и готвење


Инсталација

BWT besthead

Универзална филтер глава

BWT water+more универзална филтер глава компатибилна со целата линија на филтри и капацитети. Едноставна за инсталација и замена на филтер тело (кертриџ). Неповратен вентил и систем за автоматско стопирање на водата при замена на кертриџ. Систем за штелување на бајпас во региони со различна тврдина на водата.

Компатибилен кертриџ

Едноставно одвртете го стариот кертриџ и заменете го со нов - за 30 секунди. Без потреба од стопирање на водата. Доколку се јави потреба за поголем капацитет - едноставно купете поголем, без потреба од демонтирање или менување на опрема.

BWT filters

Не сте сигурни кој филтер е за Вас?

Контактирајте го нашиот тим и добијте бесплатна консултација за да го изберете најадекватниот филтер и капацитет за Вашите потреби.

072 262 662     072 262 672     031 453 905    

Контактирајте нè веднаш за повеќе информации →